Personatges de la sèrie

10 d’oct. 2007

El creador de la sèrie



Bola de Drac (1984 - Nom en japonès: Doragon Bōru) és el nom d'un manga japonès i d'una sèrie d'anime creats per Akira Toriyama. El manga era serialitzat a la revista setmanal Weekly Shonen Jump des del 1984 fins al 1995 i va ser editat en 42 llibrets individuals. El 2004, el manga es va rellançar en una col·lecció de 34 volums que incloïa un final nou i 'artwork' en colors. La sèrie de d'anime va ser realitzada per l'estudi d'animació Toei Animation.

Als Països Catalans l'anime va arribar l'any 1990 a Televisió de Catalunya i Televisió Valenciana, on es van emetre els primers 26 capítols. Posteriorment Planeta DeAgostini en va editar el manga.

La història de Bola de Drac explica la vida d'en Son Goku, un noi amb cua de mico basat en el mite xinès Viatge cap a l'oest (西遊記), i narra la seva vida i aventures com a nen fins que es fa avi. Durant la seva vida, lluita en moltes batalles i es converteix en el lluitador d'arts marcials més fort de l'univers. No obstant, compta amb l'ajuda dels herois de les arts marcials i amb villans que provoquen els conflictes que recondueixen la història.

Les boles de drac del títol són un dels components de la sèrie, i el fil conductor de les aventures de la primera etapa, però no en són l'argument principal. Les boles de drac són set esferes màgiques que estan repartides per tot el món. Quan s'ajunten totes, es poden utilitzar per invocar el drac Xeron (Shenron), que confereix un desig. Després que el desig s'hagi complert, les boles es repartiran de nou per tot el món i seran convertides en pedra i inerts durant un any. En el passat, portava generacions buscar per tot el món i recollir les boles. Al principi de la història, no obstant, una genial inventora (Bulma) crea el "radar de les boles de drac" per detectar les boles i fer el procés molt més fàcil.

Flaixbac

RAC 105